Kategoriler
Genel

All Season ve All Weather Lastikler Arasındaki Fark Nedir?

Goodyear, 1977’de dünyanın ilk dört mevsim lastiği piyasaya sürdüğünde lastik endüstrisini daha iyi hale getirdi. Tamamen yeni tasarım, pazar payını hızla ele geçirdi. Sürücüler, yıl boyunca işe yarayabilecek tek bir lastik seti fikrini sevdi. Dört mevsim lastikleri ucuz ve çok dayanıklıdır, bu nedenle uzun vadede bütçeye çok uygundur. Ayrıca ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere her mevsim için bir çözüm olarak pazarlanmaktadır.

Ancak, üreticilerin dört mevsim lastiklerini nasıl pazarladıklarıyla ilgili bir sorun var. En iyi premium modeller bile daha derin karda ve buzda zorlanır. Bu nedenle, zorlu kış koşullarına sahip yerlerde, bu koşulların üstesinden gelmek için yine de bir dizi kış lastiğine ihtiyacınız olacak. Bu, dört mevsim lastiklerin amacını bozmaz mı? Elbette!

Neyse ki kış lastiği uzmanı Nokian, tüm mevsim(all weather) lastikleri olarak adlandırılan başka bir kategori düşündü. Bu lastiklerin çoğunlukla dört mevsim lastikleri olarak pazarlandığını göreceksiniz çünkü özünde gerçekten öyleler ve yıl boyunca işe yarıyorlar.

Ancak, tamamen aynı değiller. Nitekim, dört mevsim(all season) ve tüm hava koşullarına uygun (all weather) lastikleri arasında bazı önemli farklılıklar vardır.

Dört Mevsim ve Dört Mevsim Lastikleri Arasındaki Temel Farklar Nelerdir?

Genel olarak, dört mevsim ve dört mevsim lastikleri aynı amaca hizmet etmeyi amaçlar – sürücüye yıl boyunca çekiş sağlar. Ancak, her mevsim benzer şekilde işlev görmezler.

Farklı Diş Bileşenleri

Özellikle, normal dört mevsim lastikleri daha sıcak koşullar için tasarlanmıştır ve 7 ° C’ye kadar çalışır. Bazı modern dört mevsim lastikleri, bu sıcaklığın altında bile büyük ölçüde çalışır, ancak yalnızca kuru yüzeylerde. Onları ıslak zeminde veya karda daha sert itin ve acı çekmeye başlayacaklar.

Bu arada, tüm hava koşullarına uygun lastikler, 7 ° C altında biraz daha düşük sıcaklıklarda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bazı tüm hava koşullarına uygun lastikler donma noktasının çok altında veya 0 ° C sıcaklıkta bile çalışır. Bu, donma noktasının çok altında mükemmel şekilde çalışan kış lastiklerinden daha yüksektir, ancak yine de normal dört mevsim lastiklerinden çok daha iyidir.

Sıradan dört mevsim lastikleri, daha düşük sıcaklıklarda esnek kalan ancak yine de daha yüksek sıcaklıklarda en iyi şekilde çalışan sırt bileşenlerine sahiptir. Unutmayın, aşırı yumuşak ve esnek kauçuk, lastiğin daha sıcak koşullarda dengesini ve çekişini kaybedeceği anlamına gelir. Bu nedenle, dört mevsim kauçuk esnektir, ancak yalnızca 7 ° C’ye kadar düşebilir.

Tüm hava koşullarına dayanıklı lastikler ise daha düşük sıcaklıklarda esnek kalan daha yumuşak bir kauçuğa sahiptir. Sonuç olarak, donma sıcaklıklarında, özellikle ıslak kaldırım, kar veya sulu kar üzerinde daha fazla çekiş elde edersiniz. Bununla birlikte, bu aynı zamanda daha sıcak koşullarda çekiş ve yol tutuşunun azaldığı ve lastiklerin daha az tepki verdiği anlamına gelir. Başka bir deyişle, sürüş deneyimi enfiye olmayacak.

Farklı Sırt Desenleri

Lastik tasarımında basit ama etkili bir kural vardır – daha fazla yüzey alanı, daha iyi çekiş ve kavrama. Kuru yollarda, tamamen düz (kaygan) sırtlı lastikler, yolla temas halinde olabilecek en yüksek yüzey alanına sahip oldukları için en iyi performansı gösterecektir. Bu nedenle, çoğu yüksek performanslı lastik, minimum ila sıfır sırt desenine sahiptir.

Ancak yağmurlu koşullarda kaygan lastiklerle mümkün olan en yüksek yüzey alanını elde edemezsiniz. Bunun nedeni, sırt olukları ile aslında yol ve su ile temas halinde daha fazla alan kazanmanızdır. Dahası, sırt olukları suyu yüzey alanından dışarıya yönlendirerek lastiğin yola yapışmış kalmasına yardımcı olur.

Kategoriler
Genel

Hercules Lastikleri İncelemesi: Fiyat için Yeterli Performans

Hercules Lastikleri

Lastikler şakaya gelmez. Güvenlik söz konusu olduğunda, bir arabanın tek ve en önemli parçasıdır. Örneğin, en iyi yol tutuşlu arabayı alır ve üzerine kötü lastikler koyarsanız, günlük sürüş için güvensiz hale gelecektir. Ucuz bir araba alın ve üzerine kaliteli lastikler koyun, günlük olarak kullanılabilir bir sürüşünüz olur.

Hercules Lastiklerini Nerede Üretiliyor?

Hercules, American Tire Distribution çatısı altında faaliyet gösterdiği için ürünlerinin çoğunu ABD’de üretiyor. Şirket aslında üretim kapasitesini Hercules’e ödünç veren Cooper Tire ile ortaklık yapıyor.

Bununla birlikte, Hercules ABD dışında bazı lastikler üretiyor. Örneğin bazı modeller Çin’den geliyor.

Bununla birlikte, ABD yapımı ve Çin yapımı lastikler arasındaki kalitenin benzer olduğunu düşünüyorum. Şirket, her iki durumda da lastiklerini tasarlayıp geliştiriyor ve sadece lastikleri üretmek için çeşitli tesisleri kullanıyor. %100 olduğunu onaylayamasam da kalite aynı olmalıdır.

Hercules Lastiklerinin Olumlu Yönleri

Çok iyi genel performans

Hercules, reklamı yapıldığı gibi çalışan lastikler satıyor, diğer değerli markalar hakkında söyleyemeyeceğim bir şey. Ürünleri çoğu yüzeyde sürüş için güvenlidir ve bazı değerli markaların tamamen gözden kaçırdığı çok önemli bir özelliktir.

Rahat ve zarif

Hercules lastiklerinin çoğu, en zorlu arazi seçenekleri dışında, rahat ve sessizdir. Aileniz uzun yolculuklarda protesto etmeyecek, bu kesin.

Fiyata göre son derece dayanıklı

Hercules, zamanın testine dayanacak lastikler üretir. Şirket ayrıca, genellikle en yakın rakipten daha yüksek olan çok rekabetçi sırt giyim garantileri de sağlıyor.

Herkül Lastiklerinin Olumsuz Yönleri

Hala premium lastiklerin gerisinde kalıyor. Hercules ’genel olarak mükemmel lastikler olmasına rağmen, yine de sınıfının lideri seçeneklerle karşılaştıramazlar. Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear veya Pirelli’yi satın almak size her zaman daha iyi genel sonuçlar verecektir.

2021’in En İyi 5 Hercules Lastiği

  1. Hercules Roadtour 655 MRE
  2. Hercules Raptis R-T5
  3. Hercules Terra Trac Cross-V
  4. Hercules Terra Trac AT II
  5. Hercules Terra Trac M / T
Kategoriler
Genel

Federal SS595 İncelemesi

Yakıt için olduğu kadar lastikler için de daha fazla ödeyeceğiniz için yüksek performanslı bir araba kullanmak pahalı olabilir. Bunun nedeni, hızlı sürüşün, lastiğin ömrünü önemli ölçüde kısaltarak, sırt ömrünü hızlıca tüketmesidir. Bu nedenle, birçok alıcı Federal SS595 gibi daha ucuz bir seçeneği tercih ediyor. Bu lastik, özellikle çok ucuz olduğu için tuning, drift ve autocross camiasında çok popüler.

Kuru %85
Islak %75
Kar %50
Konfor %83
gürültü, ses %80
Aşınma %80
Genel %79

+Kuru yüzeylerde mükemmel viraj tutuşu
+Çok iyi yüksek hız stabilitesi
+Satın alım için oldukça uygun
+Otoyolda çok gürültü yapmaz

-Islak zeminde çekiş ve kavrama, sınıfının en iyisinden çok daha düşüktür
-Premium rekabete göre daha uzun durma mesafeleri
-Meraklı bir sürücünün isteyeceği kadar duyarlı değil
-Premium lastiklerden daha hızlı aşınma

Federal SS595’in özellikleri nelerdir?

Federal SS595, pürüzsüzlük, hız ve güvenlik için en son TTIC lastik teknolojisini kullanıyor. Dahası, lastik M.P.O. (Büyütülmüş Performans Optimizasyonu), sırt ömrü boyunca tutarlı performans sağlamalıdır.

Bu arada, yönlü sırt deseni, temas alanı boyunca daha fazla basınç için Üç Yarıçaplı Sırt Arkına ve daha sessiz bir sürüş için Opti-Noise teknolojisine sahiptir.

Lastik göstergeleri nelerdir?

Federal SS595, endüstri standardı diş aşınma göstergelerine (TWI’ler) sahiptir. Bunlar, sırtın oluklarına girintili olarak oturan dar lastik çubuklardır. Lastik aşındıkça TWI’ler daha görünür hale gelir.

Sırt 2/32 inç’e ulaştığında, göstergeler yüzeyle tamamen aynı hizada olacaktır. Bu noktada, lastik kuru yüzeylerde çalışabilecek olsa da artık yağmurlu koşullarda sürüş için güvenli olmayacak. O zaman bile, 2/32 inçten daha az dişe sahip lastikler çoğu yerde yol kullanımına uygun değildir.

Lastik aşınması söz konusu olduğunda, Federal SS595 çok uzun ömürlü olmayacaktır. Dişleri hızla aşınmkatadır, bu da özellikle agresif bir şekilde sürüyorsanız, her 15.000 ila 25.000 km’de bir lastikleri değiştirmeniz gerekeceği anlamına gelir.

Kategoriler
Genel

Cooper Discoverer AT3 4S İncelemesi: Her Arazide Mükemmel Performans

Off-road lastikleri satan birçok üretici var ve daha popüler seçenekler arasında Cooper Discoverer AT3 4S‘in bu konuda bazı cesur iddiaları var.

Cooper Discoverer AT3 4S

Kuru %92
Islak %91
Kar %88
Konfor %92
gürültü, ses %87
Aşınma %87
Genel %90

Artıları

+100 bin km sırt ömrü garantisi

+Hemen hemen her koşulda iyi performans

+Nispeten sessiz ve rahat

+3PMSF derecesi

Eksileri

-Özel bir kar lastiği kadar iyi performans gösteremez

-Piyasadaki en ucuz seçenek değil

-Çamurlu durumlarda çekiş için mücadele edebilir

Off-road lastikleri, geliştirilmeleri söz konusu olduğunda genellikle en karmaşık olanlardan biridir. Bir üreticinin arazi yetenekleri olan bir lastik üretmesi gerekir, ancak yine de otoyolda da iyi performans göstermelidir. Bu, çok yönlü en iyi performansı sağlamak için lastiğin mükemmel bir şekilde dengelenmesi gerektiği anlamına gelir.

Bazı durumlarda, dengede bir tarafa doğru bir kayma görebiliriz, bu da yol için daha iyi bir lastikle sonuçlanır, ancak arazi için daha kötü veya tam tersi de olabilir.

Cooper Discoverer AT3 4S’nin Lastik Yorumları nasıldır?

Cooper’ın AT3 4S hakkındaki iddiaları oldukça cesurca. Lastiklerinin herhangi bir arazide veya herhangi bir yüzeyde mükemmel performansa sahip olduğunu söylüyorlar. Lastikler, belirtilen özellikleri sağlayan Adaptif Çekiş Teknolojisi ile tasarlanmıştır.

Müşteriler, AT3 4S’nin iyi arazi yetenekleri ile birlikte yolda sürüş sırasında konfor sağlayacağını söylüyor. Buna ek olarak, lastikler ıslak koşullarda mükemmel performans göstermelidir.

Lastik dişleri, lastiğin alt kısmında bulunan ve özelliklerini veren oluklardır. Bir arazi lastiğinden bahsettiğimizi düşünürsek, iyi bir diş derinliğine sahip olmak, iyi ıslak performans için çok önemlidir. Çoğu modern lastik gibi Cooper Discoverer AT3 4S de iplik aşınmasıyla ilgili ömrünün sonuna geldiğinde bunu tanımlamanın bir yoluna sahiptir.

Dişlerin içinde, lastiklerde minimum 2/32 inç diş derinliğini gösteren göstergeler bulunur. İplik bu noktaya ulaştığında, işaretçiler iplikle aynı hizaya gelir, yani onları değiştirme zamanı gelmiştir. Bu noktaya ulaşıldığında, lastiklerin performansının çoğunu kaybedebilirsiniz.

İyi haber ise bu lastiklerin nispeten uzun ömürlü olmasıdır.

Kategoriler
Genel

Nitto Lastikleri İnceleme

1949’da Japonya’da kurulan Nitto, başlangıçta kamyon ve yolcu lastiklerinde uzmanlaştı. 1970’lerde önemli finansal zorluklarla karşılaştıktan sonra Nitto, sonunda 1979’da Toyo Tyres tarafından satın alındı. Şirket şu anda çeşitli yüksek kaliteli lastik modelleriyle tanınıyor, ancak aynı zamanda performans lastiği alanında da bir niş yarattı.

Nitto lastikleri yalnızca Kuzey Amerika pazarında dağıtılmaktadır ve şirketin genel merkezi Cypress, California’da Toyo Tire Holdings of Americas (TTHA) altında bulunmaktadır. Ana şirketi gibi, Nitto da kendini ileri görüşlü sürdürülebilirliğe adamıştır.


Nitto, her alanda güçlü seçenekler sunar, ancak özellikle performans modellerini seviyoruz. Şirket, Japonya merkezli bir lastik ve kauçuk şirketi olan Toyo lastiklerine aittir. Nitto, Toyo’nun Kuzey Amerika’daki yan kuruluşudur ve birçok sürücü için uygun fiyatlı bir seçimdir.

Lastik Çeşitliliği: 4/5
Satın alınabilirlik: 4/5
Müşteri memnuniyeti: 4,5/5

Artıları ve Eksileri
+Uygun fiyatlı lastik modelleri
+Güçlü endüstri ayakta
+Genel olarak iyi lastik çeşitliliği

-Sınırlı kış lastiği seçenekleri
-Ortalama sırt ömrü garantileri
-Çevrimiçi perakendeciler aracılığıyla bulmak zor olabilir

Sırt Aşınması: Bu sınıf, lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Sırt aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan verilen bir kontrol lastiğine göre ölçülür.

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğinde verilmiştir. İyi günlük yolcu lastikleri tipik olarak A derecelendirmesi alır.

Sıcaklık: Bu derece, bir lastiğin ısı direncini A, B veya C ölçeğinde değerlendirir. Lastiklerin uzmanlıklarına bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Örneğin performans lastikleri, genellikle dört mevsim lastiklerinden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık derecelerine sahiptir.

Nitto Lastik ModelLastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Nitto NT555 G2Passenger
Ultra-high performance
200AAA
Nitto MotivoPassenger
Ultra-high performance
All-season
560AA
Nitto Ridge GrapplerTruck/SUV
All-terrain
500AB
Nitto Terra Grappler G2Truck/SUV
All-terrain
600AA

En Popüler Nitto Lastikleri


Nitto, coupe ve sedanlar, hafif kamyonlar ve SUV’lar, geçitler ve daha fazlası için yüksek kaliteli yedek ve orijinal üretici (OE) lastik modelleri üretir. Tüm lastik markaları gibi, diğerlerinden daha iyi seçenekler olan bazı Nitto lastikleri vardır, ancak üretici özellikle kötü modeller üretmez. Aşağıda, şu anda mevcut olan en popüler Nitto modellerini ayrıntılı olarak açıkladık.

Nitto Neo Gen: Hız, kullanım ve denge göz önünde bulundurularak tasarlanmış sportif bir Nitto yolcu lastiği
Nitto NT555 G2: Olağanüstü yol tutuşu, ıslak ve kuru çekiş gücü ve yüksek hızlarda üstün viraj alma kabiliyetine sahip ultra yüksek performanslı bir lastik
Nitto Motivo: 60.000 mil diş ömrü garantisiyle desteklenen ve ıslak ve kuru koşullarda maksimum performans için asimetrik sırt deseni ile yapılan tüm yıllara dayanan bir yolcu lastiği
Nitto Terra Grappler G2: 65.000 mil uzunluğunda uzun diş ömrü garantisine ve en zorlu yol koşullarında bile çekiş için tam derinlikli kılcal kanallara sahip hafif kamyonlar ve SUV’lar için arazi lastiğidir.

Kategoriler
Genel

Cooper Lastikleri İnceleme

Cooper lastikleri, bütçesini bozmadan uygun fiyatlı yedek lastik arayan sürücüler için güçlü bir seçimdir. Cooper, lastik endüstrisindeki en büyük üretici olmasa da Goodyear ve Michelin ile rekabet halindedir. Pek çok müşteri incelemesi marka sadakatinden bahsederken, bazı sürücüler 20 yılı aşkın süredir Cooper lastikleri satın alıyor.

Lastik Çeşitliliği: 4/5
Satın alınabilirlik: 4/5
Müşteri memnuniyeti: 3,5/5

Artıları ve Eksiler
+ Uygun fiyatlı lastik seçenekleri
+ Önce güvenlik odaklı tasarlanmış lastikler
+ 120,000 km kadar sırt yıpranması garantili lastikler

– Sınırlı sayıda orijinal ekipman lastiği seçimi

Cooper lastikleri, sektörün daha uygun fiyatlı markaları arasındadır. Peki Cooper’ın düşük fiyatları kaliteden ödün verdiğiniz anlamına mı geliyor?

Bu makalede, Cooper Lastiklerini derinlemesine ele alacağız, endüstri derecelendirmelerini, popüler Cooper modellerini, lastik maliyetlerini ve müşteri yorumlarını inceleyeceğiz. Tek bir Cooper Tire modeline odaklanmak yerine, Cooper’a bir marka olarak bakacağız, size şirketin güçlü ve zayıf yönlerini net bir şekilde görebilecek ve satın alınabilecek en iyi Cooper lastiklerini değerlendireceğiz.

Çekiş: Bu, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C kullanılarak en yüksekten en düşüğe doğru derecelendirilir. Çoğu kalite standart lastiğin A derecesi veya daha yüksektir.
Sırt Aşınması: Bu, lastiğinizin ömrünü tahmin eder ve bir lastik ile bir kontrolün karşılaştırılmasıyla derecelendirilir. Kontrolün 100 derecesi vardır ve çoğu yolcu lastiği 300 ila 500 derece arasındadır, yani kontrolden üç ila beş kat daha uzun süre dayanırlar.
Sıcaklık direnci: Bu, lastiğin ısı direncini en yüksekten en düşüğe doğru A, B veya C kullanarak ölçer. Bu, lastiklerin tasarımlarına ve ne kadar hızlı döndüklerine bağlı olarak önemlidir. Örneğin, performans lastikleri daha yüksek hızlarda döndükleri için daha yüksek sıcaklık derecelendirmelerine sahip olma eğilimindedir.

Cooper Lastik ModeliLastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Cooper Evolution Tour H/TSUV/4 Mevsim600AB
Cooper Discoverer AT3 4SAll-terrain
Truck and SUV
620AB
Cooper Zeon RS3-G1Ultra high-performance
All-season
500AAA
Cooper Trendsetter SEBinek
All-season
440AB

Cooper’ın En Popüler Lastik Modelleri

Cooper lastikleri, yedek lastikler konusunda uzmanlaşmıştır ancak aynı zamanda Ford, Volkswagen ve Mercedes-Benz için OE lastikleri sağlamaktadır. ABD’deki en büyük dördüncü lastik üreticisi olan Cooper, binek otomobil lastikleri, arazi lastikleri ve performans lastikleri için güvenilir bir seçenek haline geldi.

Cooper Zeon LTZ: Arazi ve normal sürüşler için özel bir hibrit tasarıma sahip bir arazi kamyonu ve SUV lastiği

Cooper Evolution Tour: Uzun sırt ömrü ve yenilikçi güvenlik özellikleri ile konforlu bir sürüş hissi için üretilmiş dört mevsim lastiği

Cooper CS5 Ultra Touring: Kuru ve ıslak zeminlerde güçlü çekiş için silika hamurlu uzun ömürlü dört mevsim lastiği

Cooper Evolution Winter: Yol gürültüsünü azaltma, düşük yuvarlanma direnci ve buzda ve karda optimum frenleme için tasarlanmış çivili bir kış lastiğidir.