Kategoriler
Genel

Cooper Discoverer AT3 4S İncelemesi: Her Arazide Mükemmel Performans

Off-road lastikleri satan birçok üretici var ve daha popüler seçenekler arasında Cooper Discoverer AT3 4S‘in bu konuda bazı cesur iddiaları var.

Cooper Discoverer AT3 4S

Kuru %92
Islak %91
Kar %88
Konfor %92
gürültü, ses %87
Aşınma %87
Genel %90

Artıları

+100 bin km sırt ömrü garantisi

+Hemen hemen her koşulda iyi performans

+Nispeten sessiz ve rahat

+3PMSF derecesi

Eksileri

-Özel bir kar lastiği kadar iyi performans gösteremez

-Piyasadaki en ucuz seçenek değil

-Çamurlu durumlarda çekiş için mücadele edebilir

Off-road lastikleri, geliştirilmeleri söz konusu olduğunda genellikle en karmaşık olanlardan biridir. Bir üreticinin arazi yetenekleri olan bir lastik üretmesi gerekir, ancak yine de otoyolda da iyi performans göstermelidir. Bu, çok yönlü en iyi performansı sağlamak için lastiğin mükemmel bir şekilde dengelenmesi gerektiği anlamına gelir.

Bazı durumlarda, dengede bir tarafa doğru bir kayma görebiliriz, bu da yol için daha iyi bir lastikle sonuçlanır, ancak arazi için daha kötü veya tam tersi de olabilir.

Cooper Discoverer AT3 4S’nin Lastik Yorumları nasıldır?

Cooper’ın AT3 4S hakkındaki iddiaları oldukça cesurca. Lastiklerinin herhangi bir arazide veya herhangi bir yüzeyde mükemmel performansa sahip olduğunu söylüyorlar. Lastikler, belirtilen özellikleri sağlayan Adaptif Çekiş Teknolojisi ile tasarlanmıştır.

Müşteriler, AT3 4S’nin iyi arazi yetenekleri ile birlikte yolda sürüş sırasında konfor sağlayacağını söylüyor. Buna ek olarak, lastikler ıslak koşullarda mükemmel performans göstermelidir.

Lastik dişleri, lastiğin alt kısmında bulunan ve özelliklerini veren oluklardır. Bir arazi lastiğinden bahsettiğimizi düşünürsek, iyi bir diş derinliğine sahip olmak, iyi ıslak performans için çok önemlidir. Çoğu modern lastik gibi Cooper Discoverer AT3 4S de iplik aşınmasıyla ilgili ömrünün sonuna geldiğinde bunu tanımlamanın bir yoluna sahiptir.

Dişlerin içinde, lastiklerde minimum 2/32 inç diş derinliğini gösteren göstergeler bulunur. İplik bu noktaya ulaştığında, işaretçiler iplikle aynı hizaya gelir, yani onları değiştirme zamanı gelmiştir. Bu noktaya ulaşıldığında, lastiklerin performansının çoğunu kaybedebilirsiniz.

İyi haber ise bu lastiklerin nispeten uzun ömürlü olmasıdır.