Kategoriler
Genel

Federal SS595 İncelemesi

Yakıt için olduğu kadar lastikler için de daha fazla ödeyeceğiniz için yüksek performanslı bir araba kullanmak pahalı olabilir. Bunun nedeni, hızlı sürüşün, lastiğin ömrünü önemli ölçüde kısaltarak, sırt ömrünü hızlıca tüketmesidir. Bu nedenle, birçok alıcı Federal SS595 gibi daha ucuz bir seçeneği tercih ediyor. Bu lastik, özellikle çok ucuz olduğu için tuning, drift ve autocross camiasında çok popüler.

Kuru %85
Islak %75
Kar %50
Konfor %83
gürültü, ses %80
Aşınma %80
Genel %79

+Kuru yüzeylerde mükemmel viraj tutuşu
+Çok iyi yüksek hız stabilitesi
+Satın alım için oldukça uygun
+Otoyolda çok gürültü yapmaz

-Islak zeminde çekiş ve kavrama, sınıfının en iyisinden çok daha düşüktür
-Premium rekabete göre daha uzun durma mesafeleri
-Meraklı bir sürücünün isteyeceği kadar duyarlı değil
-Premium lastiklerden daha hızlı aşınma

Federal SS595’in özellikleri nelerdir?

Federal SS595, pürüzsüzlük, hız ve güvenlik için en son TTIC lastik teknolojisini kullanıyor. Dahası, lastik M.P.O. (Büyütülmüş Performans Optimizasyonu), sırt ömrü boyunca tutarlı performans sağlamalıdır.

Bu arada, yönlü sırt deseni, temas alanı boyunca daha fazla basınç için Üç Yarıçaplı Sırt Arkına ve daha sessiz bir sürüş için Opti-Noise teknolojisine sahiptir.

Lastik göstergeleri nelerdir?

Federal SS595, endüstri standardı diş aşınma göstergelerine (TWI’ler) sahiptir. Bunlar, sırtın oluklarına girintili olarak oturan dar lastik çubuklardır. Lastik aşındıkça TWI’ler daha görünür hale gelir.

Sırt 2/32 inç’e ulaştığında, göstergeler yüzeyle tamamen aynı hizada olacaktır. Bu noktada, lastik kuru yüzeylerde çalışabilecek olsa da artık yağmurlu koşullarda sürüş için güvenli olmayacak. O zaman bile, 2/32 inçten daha az dişe sahip lastikler çoğu yerde yol kullanımına uygun değildir.

Lastik aşınması söz konusu olduğunda, Federal SS595 çok uzun ömürlü olmayacaktır. Dişleri hızla aşınmkatadır, bu da özellikle agresif bir şekilde sürüyorsanız, her 15.000 ila 25.000 km’de bir lastikleri değiştirmeniz gerekeceği anlamına gelir.