Kategoriler
Genel

Crosswind Lastikleri İnceleme: Ekonomik ve Düşük Kaliteli Lastikler

Crosswind, ucuz bir marka için oldukça kapsamlı bir lastik portföyüne sahiptir. Lastik yelpazesiyle piyasadaki çoğu aracı, özellikle de küçük tekerlekli araçları kapsar. Yine de çok büyük tekerleklere sahip araç sahipleri başka bir yere bakmak isteyebilir.

1. Crosswind HP010 ve HP010 Plus: Binek Dört Mevsim Lastiği

HP010 ve HP010 Plus, Crosswind’in dört mevsim lastik sırtı bileşenine ve oldukça düzenli bir sırt desenine sahiptir. Crosswind, kompakt arabalara, orta boy sedanlara, minivanlara, coupe’lere, crossover’lara ve hatta bazı SUV’lara uyan boyutlar sunar.

Durma mesafeleri daha uzun, viraj alma tutuşu oldukça düşük ve yüksek hız dengesi kötü. HP010 ve HP010 Plus’ın daha pahalı rekabet için ıslak koşullarda performansı daha da kötüleşebilir. Ek olarak, karda çekiş gücü daha pahalı olan rekabetin çok gerisindedir.

2. Crosswind Ecotouring: Dört Mevsim Lastiği

Ecotouring, daha iyi yakıt tüketimine odaklanmış olmasına rağmen, HP010 ve HP010 Plus’a benzer bir lastiktir. Aynı zamanda dört mevsim bir sırt bileşiğine sahiptir, ancak ıslak ve karda çekiş için önemli olan silika içerip içermediğine dair hiçbir kelime yoktur.

Genel olarak, mucize beklememelisiniz. Crosswind Ecotouring, şehir içi hızlarda oldukça iyi sürüş sağlar, ancak otoyola çıktığınız anda stabilite önemli ölçüde azalır. Yine, özellikle ıslak yollarda durma mesafeleri daha uzundur ve virajlarda tutuş çok kötüdür. Ama en azından yakıt ekonomisini iyileştiriyor!

Bununla birlikte, Ecotouring, birinci sınıf markaların lastiklerine daha yakın olan 120.000 km ile daha uzun bir sırt aşınması garantisine sahiptir.

3. Crosswind Dört Mevsim UHP: Ultra Yüksek Performanslı Dört Mevsim Lastiği

Crosswind All-Season UHP, şirketin en yüksek performanslı lastiğidir. Ayrıca, daha sportif orta boy sedanlarda, coupe’lerde, crossover’larda ve SUV’larda kullanılabilmesini sağlayan Y, W ve V dereceli hız derecelendirmeleri ile gelir.

Şirketin diğer lastikleri ile karşılaştırıldığında, UHP virajlarda en yüksek tutuşu sağlar. Aynı zamanda size iyi bir sürüş deneyimi sağlayacak kadar duyarlıdır. Ancak yine de diğer ultra yüksek performanslı lastiklerden çok uzaktır. Kullanılabilir çekiş sağlamadığı karlı yüzeylerde özellikle daha kötüdür.

4. Crosswind 4×4 HP: Tüm Sezon Crossover / SUV Lastiği

Crosswind 4×4 UHP, öncelikle SUV’lar ve crossover’lar için tasarlanmış bir gezi lastiğidir. Özellikle büyük boyutlarda son derece ucuzdur. Premium rekabetin çok altında olan 90.000 km’lik sırt aşınması garantisiyle birlikte gelir.

Performans açısından, gerçekten mucizeler beklememelisiniz. Günlük sürüş için iyidir, ancak birinci sınıf lastikler seviyesinde yol tutuşu ve çekiş beklemeyin. Aradaki fark, özellikle durma mesafelerinin çok uzun olduğu ıslak ve karlı yollarda büyük.

Bununla birlikte, 4×4 HP, düşük fiyat noktasına rağmen oldukça rahat ve sessizdir. Bunun dışında muhteşem bir şey yok.

5. Crosswind H / T: Otoyol Lastiği

Crosswind H / T, daha ağır nesneleri çekip çekebilen daha büyük SUV’ler ve kamyonlar için tasarlanmıştır. Bu lastikle ilgili bulduğumuz şey, karlı ve ıslak koşullarda çekişi biraz iyileştiren zig-zag kılcal kanallara sahip olmasıdır. Yine de maalesef harika değil.

Kuru yollarda performansı otoyolda yeterince stabildir ancak sürücünün ani ihtiyaçlarına hızlı tepki vermez. Ayrıca tutuşu hızla kaybeder. Olumlu tarafı, ucuz bir dört mevsim otoyol lastiği için iyi olan 120.000 km’lik sırt aşınması garantisiyle geliyor olmasıdır.