Kategoriler
Genel

Nitto Lastikleri İnceleme

1949’da Japonya’da kurulan Nitto, başlangıçta kamyon ve yolcu lastiklerinde uzmanlaştı. 1970’lerde önemli finansal zorluklarla karşılaştıktan sonra Nitto, sonunda 1979’da Toyo Tyres tarafından satın alındı. Şirket şu anda çeşitli yüksek kaliteli lastik modelleriyle tanınıyor, ancak aynı zamanda performans lastiği alanında da bir niş yarattı.

Nitto lastikleri yalnızca Kuzey Amerika pazarında dağıtılmaktadır ve şirketin genel merkezi Cypress, California’da Toyo Tire Holdings of Americas (TTHA) altında bulunmaktadır. Ana şirketi gibi, Nitto da kendini ileri görüşlü sürdürülebilirliğe adamıştır.


Nitto, her alanda güçlü seçenekler sunar, ancak özellikle performans modellerini seviyoruz. Şirket, Japonya merkezli bir lastik ve kauçuk şirketi olan Toyo lastiklerine aittir. Nitto, Toyo’nun Kuzey Amerika’daki yan kuruluşudur ve birçok sürücü için uygun fiyatlı bir seçimdir.

Lastik Çeşitliliği: 4/5
Satın alınabilirlik: 4/5
Müşteri memnuniyeti: 4,5/5

Artıları ve Eksileri
+Uygun fiyatlı lastik modelleri
+Güçlü endüstri ayakta
+Genel olarak iyi lastik çeşitliliği

-Sınırlı kış lastiği seçenekleri
-Ortalama sırt ömrü garantileri
-Çevrimiçi perakendeciler aracılığıyla bulmak zor olabilir

Sırt Aşınması: Bu sınıf, lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Sırt aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan verilen bir kontrol lastiğine göre ölçülür.

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğinde verilmiştir. İyi günlük yolcu lastikleri tipik olarak A derecelendirmesi alır.

Sıcaklık: Bu derece, bir lastiğin ısı direncini A, B veya C ölçeğinde değerlendirir. Lastiklerin uzmanlıklarına bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Örneğin performans lastikleri, genellikle dört mevsim lastiklerinden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık derecelerine sahiptir.

Nitto Lastik ModelLastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Nitto NT555 G2Passenger
Ultra-high performance
200AAA
Nitto MotivoPassenger
Ultra-high performance
All-season
560AA
Nitto Ridge GrapplerTruck/SUV
All-terrain
500AB
Nitto Terra Grappler G2Truck/SUV
All-terrain
600AA

En Popüler Nitto Lastikleri


Nitto, coupe ve sedanlar, hafif kamyonlar ve SUV’lar, geçitler ve daha fazlası için yüksek kaliteli yedek ve orijinal üretici (OE) lastik modelleri üretir. Tüm lastik markaları gibi, diğerlerinden daha iyi seçenekler olan bazı Nitto lastikleri vardır, ancak üretici özellikle kötü modeller üretmez. Aşağıda, şu anda mevcut olan en popüler Nitto modellerini ayrıntılı olarak açıkladık.

Nitto Neo Gen: Hız, kullanım ve denge göz önünde bulundurularak tasarlanmış sportif bir Nitto yolcu lastiği
Nitto NT555 G2: Olağanüstü yol tutuşu, ıslak ve kuru çekiş gücü ve yüksek hızlarda üstün viraj alma kabiliyetine sahip ultra yüksek performanslı bir lastik
Nitto Motivo: 60.000 mil diş ömrü garantisiyle desteklenen ve ıslak ve kuru koşullarda maksimum performans için asimetrik sırt deseni ile yapılan tüm yıllara dayanan bir yolcu lastiği
Nitto Terra Grappler G2: 65.000 mil uzunluğunda uzun diş ömrü garantisine ve en zorlu yol koşullarında bile çekiş için tam derinlikli kılcal kanallara sahip hafif kamyonlar ve SUV’lar için arazi lastiğidir.